LOVE THEM =)

Thursday, 9 February 2012

When I was kid..

Masa kecik adalah moment paling best !
Nk compare kan masa sekolah dgn kasi kecik , amely pilih zaman kecik !
I still remember when i was kid , everyone was pampering like i'm the only kid yg ada dkt situ time tu .
Best sgt =p Everyone was just like suka gila dkt amely . Oh ok perasan . Haha

Dated June 1st , 1994 , i was born in Hospital Dungun .
Amely je tak menyusahkan mami sampai kena pergi ke hospital kuala terengganu .
Amely sorng je dilahirkan di Dungun sahaja .
Tak perlu mami naik ambulance kena ke Terengganu . No . Saya di Dungun shj =p
Baik kn ? Haha .

Mmg la i cant recall 100% apa yg jd masa kecik ,
Sape ingt duhh unless yr parents cerita dkt korang dr A smpai Z !
Amely tak tp apa yg amely tahu mami slalu ckp amely plg comel masa kecik . Aww =p Haha

K back to le main topic ,
Amely ingt lg masa amely kecik benda plg nightmare smpai skrg amely pernah buat is , okay tk jd bgtau !
Hahaha . Tak snggup den nak cito ! Malu eih !
So better i just zip my mouth . Lol . Malu sgt nk cerita -.-

Ingt lg masa kecik bila org asyk kenen-kenen kan amely dgn sorng cousin ni . Lol
Dikenen-kenenkan sewaktu kecik sgtlah normal -.-
Then bila besar , dah jumpa ada time malu malu sugar glider .
Ada time tak malu tahap kura kura !

Bila masa kecik org manjakan kita dgn tu dgn ni ,
Lg lg amely sbb masa kecik amely the only one yg ada dgn mami abah .
Kakak abg semua belajar .
Abg yg atas amely duduk dkt Tampin dengan nenek .
Since he was 1 y/o tk silap dia dh duduk dgn nenek smpai skrg :)
Beza amely dgn adik lelaki lps amely jauh jgk .
Kira heaven la sebab im the only princess yg org pndang time tu !
Haha princess keeewww ?

Part yg plg jijik pernah amely buat..........
Err tk snggup cerita ! Ish . Tk tido malam kalau ingt balik !
Kalau korang dgr psl amely buat ni pun korang boleh muntah darah semua .
Tapi tu la kn , memories remain forever .
Geli mcm mana pun tp kita dh buat mcmtu , nk buat mcm mano lg
Terima jelah .
Kalau ingt balik kelakar + geli + tkle bla semua ada lah


Tapi.......
Zaman budak-budak zaman paling best , paling ohsem-to-le-max !



Mata bulat , rambut lurus atas kerinting bawah , senyum mesti nak tnjuk gigi (wajib) ,
chubby macam macam mucuk mucuk haha , kening terangkat (kening dh mmg spesiec terangkat 24/7) haha , umur baru 2/3 tahun time ni !
Cuba teka sape dia ni ! Kalau btl tkde hadiah !



pstt ; teringin nk dukung baby yg baru lahir . sape ada ? bak pinjam sat !





18 comments:

Mr.Clive said...

owhhh lahir 94 yerr...hehehe

alololorhhh tomel tomel nyer gambo tu...hehe

Amely Afandi said...

@Mr.Clivehehe masa kecik semua comeyy =p

AYIE ABAS said...

ayie boleh agak apa benda jijik yg amely maksud kn tu.......ni mesti pegang taik sendiri kn? haha3 (maap):P

amely suruh teka kn...?

dlm pic tu amely dlm usia 2.3 thn.^__^

Amely Afandi said...

@AYIE ABASeei bknla . tkdela smpai mcmtu ! hahaha

senyumSOYA said...

zaman paling best kan.. zaman bdak2 x kenal dunia..heheh..reti pelangi senyum n gula2 hahahaha~

Amely Afandi said...

@senyumSOYAhahaha kan? sabor jele hehe

♪ cik katak ♪ said...

missing my childhood moments yawww...

kan best if masa boleh back fwrd kikikiki

Amely Afandi said...

hehe tau tkpe

Cik tikah said...

rindu zaman kecik jugak. masa kecik freedom jex de masalah pun :0

Amely Afandi said...

@Cik tikahkan ? tau tkpe hehe

Syafiq Rashid said...

alamakk ! saya dah tag awak join contest nie , http://apitsukaapple.blogspot.com/2012/02/contest-my-blog-superb-awesome.html .. harap awak join ehh (^_^)v heheh

shat_mashuri said...

yup.. zaman kanak2 adalah zaman yg menakjubkn.. :-)

hamzah ian said...

kecik2 dah comel.. awww~

Ezad Skytech said...

time2 kecik ni nak buat apa2 pun best je...takde fikir apa pun...:D

Amely Afandi said...

@Syafiq Rashidthanks :)

Amely Afandi said...

@shat_mashuritau tkpe hehe

Amely Afandi said...

@hamzah iancomel apa debab hehe

Amely Afandi said...

@Ezad Skytechabsolute ! hehe