LOVE THEM =)

Thursday, 23 February 2012

Terms of Couple

Assalamualaikum

Today , i'm going to introduce to you guys , certain terms baru dalam couple-couple ni 
Kalau suka tengok , tak suka pun tengok
So korang boleh fkir mana satu situasi korang okay ?


Contoh 1 -




Ni kita panggil 
"Suka sebab rupa"
Biasa en couple mcmni tk lama woo
Sebulan 2 bole la tahan . Bangga kan ada partner cun / handsome
Heret sana sini . Kalau boleh kt facebook tu hari-hari kau nak post gmbr dia en ?
Bila ada like / comment ckp suka mula la hidung kau kembang semangkuk sup ayam



Contoh 2 - 



Ni kita panggil 
"Hati sama merah , rambut lain-lain"
Kau dah suka dia , dia dah suka kau .
Tapi jd yg problem dia bila kau terfikir fkir dia suka kau ke tk ?
Apa salahnya kau pergi tnya tak pun paksa je dia cakap yg dia suka kau jugak even time tu dia tgh sdp menikmati-cendol-pak-abu-sampai-tersedak-sebab-terkezutttt !!


Contoh 3 -




Ni orang panggil 
"Bertepuk satu jari"
Sebenarnya situasi ni paling bahaya tahap max
Kita suka dia and kita rasa mcm dia pun suka kita tapi hakikatnya !!

Korang tak malu ke bila korang dah suka dia bagai nak rak buku-buku teks ttp hakikat dia akhirnya korang tau dia ada nama nama gelaran dkt korang seperti -

Muka tayar beca
Muka tapir terbang
Muka mangkuk jamban
Muka jalan raya rosak 
????????

Fikir fikir kan lah............... Hahahah *gelak bunyik hik hok*


Contoh 4 - 



Ni orang panggil 
"Malu-malu iguana"
Masing masing dah tau masing masing suka sama suka
Tapi masing masing fikir 3 4 5 5 6 2 kali nk ckp ke tknk
Berjanggut menunggu :/

Habis ni sape nk confess dlu ni ?
Ke nak lat-tali-tamplung dulu ?
Kalau korang dalam situasi mcmni amely nasihatkn confess lah 
sblm ada org confess kn utk korang :|


Contoh 5 - 



Ni orang pnggil 
"Cinta JB dan SG"
Haha apakah ?
JB stands for Justin Bieber , SG stands for Selena Gomez :p
Muahahahaha *gelak sambil poco-poco*

Ni org kata bercinta sakan lah
I love you , you love me
Haa kira macam tu lah . Tkde love bug love bug dah
Ni love tahap elephant dah :P Anda macam ni kah ? :P



Contoh 6 - 


Muka muslim ahmad serious sbb terpesona bila tgk amely
muahahahaha *gelak-sambil-menangis-terharu*


Ni org pnggil 
"cinta sejati-forever till jannah"
Amely sarankan korang ikut mcmni . Bercinta lps kahwin
InsyAllah kekal :)

Contohilah Muslim Ahmad , pemain bola sepak kebangsaan yg td baru kalah 4-0 dengan Jepun , yg jatuh cinta sama Amely Afandi ketika dia melihat Amely Afandi sedang makan lolipop di atas kerusi stadium sambil senyum senyum dkt makcik cleaner ni . *bajet-baik-habis*

Lantaran itu , ohmakkk ayat bahasa baku habis 
Hahahaha *gelak sambil minum air sirap cap ibu dan anak*
Lantaran itu tanpa berfikir panjang , Muslim Ahmad terus berfikir untk masuk meminang
si Amely Afandi dan mereka bercinta lepas kahwin
Dan mempunyai anak 18 org yg semuanya adalah pemain bola sepak
Dan mereka bahagia selama-lamanya ...............


Muka bahagia dengan Muslim Ahmad
Ada wajah seri pengantin baru tk ??? :P
Peace yo :D



p/s : ada org marah dkt Muslim Ahmad tk ? Muaahaha :p

























22 comments:

AmalinaRahim said...

wahaha muka Muslim Ahmad masam :P

PotiaCasaDelarossa said...

amboi Mrs Muslim Ahmad meroyan sakan nampak??? ingat awek dia x marah ke klu terbaca ni.. ekekek... dia ada awek ke?

tp kan..klu la si Muslim tu terbaca ni mesti dia terpikat kot kat Amely ni... yer la org lawa plak tu...(ikhlas bkn puji nak ngorat hahaha).. agak2 Amely terima ke lamaran tu??? jgn lupa jwb ahhahah... buatnyer di suruh jd full house wife mcnaa? x jd peguwe la jawabnyer...
p/s: dtg blog org tp x follow.. maroh ni...heheh

Amely Afandi said...

@AmalinaRahimchehhh hahaha kantoii . muka dia muka masam tu , muka dia tgh kusyuk terpesona tgk cheq :PP

Amely Afandi said...

@PotiaCasaDelarossahahah kan ? meroyan smcm . enth lah . kalau ada awek pun amely la kot hhahaa


hahaha tkkn . muslim ahmad memahami and amely akn terima lamaran dia dgn rela hati hahaha

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

ahaha anak 18 orang semua nak jadi footballer..ok ak tu pelapis harimau muda kann =D

Amely Afandi said...

@SyAfaWaNi ♥‿♥haha ckup 1 team :p

acheeqa farhana said...

yang last tu sgt menarik ! hehehe

Amely Afandi said...

@acheeqa farhanahehehe :p

hana said...

berkerut2 muslim ahmad tgk awak..
hihih

Cik tikah said...

cik tikah dah bercinta sebelum kahwin. mcm mne? :(

Amely Afandi said...

@hanasbb iteeww comel cangat :P hahaa

Amely Afandi said...

@Cik tikahalamak . nnti cik tikah putus k ? haha kejam :p

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...


saya just blogwalking kat sini. baru tahu pasal blog ni..

anyway kalau ada masa, silalah berkunjung ke blog saya. byk info menarik boleh dikongsi bersama.

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

Amely Afandi said...

@BLADE EDGEinsyAllah . thanks :)

hafiz hafizol said...

bestnya bercinta till jannah :)

Amely Afandi said...

@hafiz hafizoltau tkpe :)

loVe puRpLe said...

Hopefully till jannah also.. insyaallah (^-^)

Amely Afandi said...

@loVe puRpLeinsyAllah amin :)

AYIE ABAS said...

prestasi pemain bola sepak skrg turun naik...nak minat pun x seronok dah...huhu

Amely Afandi said...

@AYIE ABASyg abg ni out of topic apahal ? -.-

♪ cik katak ♪ said...

kihkihkih letak lah muka muslim yg senyum sikit amely weh.. :P

btw muslim mmg errr errr ensem kot :P

Amely Afandi said...

@♪ cik katak ♪tknk sbb nk tnjuk betapa kusyuknya dia tgk amely hahaha