LOVE THEM =)

Sunday, 19 February 2012

Dreams like a princess ! =)

Assalamualaikum !


You guys pernah tk mcm berangan nanti nak kahwin nak ada tu nak ada ni ? =p
Ada tak yang berangan to be like a princess ke one fine day nanti ? Awww
Ohhh jangann tak mengaku yg korang suka if someone treat you like a princess okay ? *for girlz onli* =p

Jst now amely berangan nak ada rumah like a castle la konon ! Ohmai . K boleh muntah darah skrg ! Hahah
Act i was dreaming to have my own big and white house since i was kid ! Seriously
Dulu lg la kn kuat berangan and wanna get married with a prince ! Hahaha *gelak jahat*
But now , dah 18 . 18 ohhkeyyy ? *suara sengau* . So tkdela mcm berangan gila-gila 
Sikit sikit adalah bt more to mcm smthg utk future hehe .
Tk mcm dlu , dreamt nk jd like a princess , nk jd power rangers haha . I iz serious okay ? =)

So just now , amely dream nak ada rumah yg besar , putih and sgt breath-taking !
Sekali pandang boleh pengsan ! *mcm lelaki tgk awek kaki panjang putih tp skali pusing pondan!*
Iz not cool if we just dreaming but we dont even think how to get it or whtsoever .. zzzz

Then i pun without wastng time kn , i goggle-ed some few pictures yg mcm rumah yg amely nk !
Sekali terjumpa and seriously it iz so so so cool , great , breath-taking && it waz making me gawk for awhile
Here iz some pictures that i download-ed from google 


Ohmai . Ini ruang tamu and i'd be one of my-own-house-lovers if ruang tamu pun dah mcmni !
No need to go somewhere for a holiday sbb rumah dah cantik !
More classy than 5 stars hotel you know !


Though it seems like sgt simple bt for me it iz so so so amazing 
Sangat amazed me ! :o
Only got 4 chairs there so itz mean that its fr me , hubby && 2 kids !
Hahaha ini berangan melampau ! 


Ohmai . Ini sangat okay 
Ruangan yg sgt comfy and sesuai fr me and my hubby do our works
Plus our kids pun boleh buat homework dkt sini
Okay amely gatal melampau !
Except for the scary patung dkt belakang tu , okay i tknk tu -.-


Hamagad :o Faints*
Diz can be my 1st dinning room . Hahaha
Got more than 4 chairs there so have more than 4 kids lewwww :P Muahaha *gelak smbil ttp idung*


Kalau toilet mcm ni , amely boleh duduk sini sampai 5 jam pun okay !



Okayyyy ini bilik yang sangat cool and calm
Like seriously ! Kalau bilik mcmni msti malas nak bngun pergi kerja haha


See , amely bab berangan mmg boleh siap berangan mcm 3D punya berangan ! Haha
I iz so so kuat berangan you know and i dont know when i cant stop from asyik berangan all-the-time !
But seriously nak sangat rumah macam ni ! Boleh bawak mami abah sekali duduk sini
Takpun buat rumah macamni jugak sebijik utk mami dgn abah
Ohh banyaknya saya berangan . But who knws one day jd btl-btl ke ?

InsyAllah . Amin =)


P/s : Bila Dekat makin Sayang
Bila jauh Makin rindu
Bila Marah Tanda Sayang
Bila Merajuk Tanda Rindu . 

Aww me got a pantun yg tkle bla bt sgt comel =) Huehue =p











4 comments:

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

kalau lelaki mana2 yg ada rumah macam ni rasa nak p kawen dengan beliau serta merta..titik.

Amely Afandi said...

@SyAfaWaNi ♥‿♥haha mygad . so true girl

AYIE ABAS said...

jamban tetap jamban walau cantik pun x boleh dudk lama2 sekadar perlu jer...:P

bilik tido tu memang cantik betul laa..abg ayie tgok pun terpukau...kalau mcm tu nk bangun tahajjud pun liat kot?..ermmm

Amely Afandi said...

@AYIE ABASagakla kn