LOVE THEM =)

Friday, 24 February 2012

Tips to be 'somebody' in a blink of eye

Assalamualaikum


K , halo halo guys ! 
Another tips from me :D Bt i bet this one org lg nk baca
Lg-lg yang gila glamour kannn ? *suara-ala-ala-azwan-ali*

So , ni amely nk kasi some tips la for those yg nk sgt jd famous and 'somebody' tu kan ?
Amely ni 'nobody' but gatai nk kongsi tips mcm mana nk jd 'somebody' dalam masa yg sgt sekejap . Muehehe

1st - Pos status 'melampau' dekat facebook/twitter . 



The best way - update yr any 'hot-and-over' status atau tweet

Contoh -

Kita baru lepas accident dengan beca pak abu :( TOLONG LIKE YE :(

Kau dah accident then kau nk org like ? Takpun kau IM sorang-sorng
kau suruh dorng like status kau sampai beriban org like status kau . 
Takpun suruh org RT tweet kau tu sape boleh jd trending #BecaPakAbu . Okay ? :D


2nd - Post gmbr seksa melampau dkt social network


This one is usually dibuat oleh kaum wanita
Utk mendapat perhatian yg sepantas kilat , dorng akn guna cara meletakkn gmbr
yg hmpr boleh menjatuhkn ke-iman-an lelaki

Biasanya kalau dah letak gmbr mcmni , 'likes' mmg confirm beriban wa ckp lu
Nk try ? Tryla kalau tk takut azab api neraka .
Nauzubillah .


3rd - Berkawan dengan 'Retis'




Try to connect w some artist yg sgt top mcm Neelofa ke Izara ke ,
Dato CT maybe ? Err err
Takpun artis ciput ciput pun boleh , asalkan ada 'tittle' artis
Lepas tu korang try gembar-gemburkn yg korang berkawan dgn artis tu artis ni
padahal pada hakikatnya
DORANG TAK NGAKU YG KORANG KAWAN DIA


4th - Publisiti Murahan



Yg ni plg biasa org buat kn
Publisiti murahan
One of the fastest medium that can be used to be 'somebody' dalam masa yg singkt
Tryla buat 



Skrg , sesetengah manusia skrg nk kejar famous
I dont know why bt maybe bg dorng famous tu best , happening
Ramai org kenal padahal hakikat dia -
Makin ramai org kenal kita , Makin sesak hidup kita

Bila kita ni jd someone yg org kenal ,
Apa yg kita buat org akn perhati . Kau sanggup ke 24/7 org nk perhati kau macam
kau-makhluk-asing-yang-berkepala-biru ??
Sanggup ? I bet not right ?

I think tk perlu la sampai nk sgt jd famous sampai nk ambk gmbr seksi meksi ,
nak paksa org like status ke apa ke , kau ingt ni zaman Tom Anderson ???

Be simple la because simple is awesome :D
Yeay !



p/s : Tahniah Yusry and Lisa Surihani :)













22 comments:

ZaroL said...

yeahhh 1st ! wewewewe

tu dia...da kluaq da edit2 dia. =) comey.

AYIE ABAS said...

betul tu x perlu kejar femes sgt kn amely..

org femes atau tak sama jer yg penting hasil kerja yg berkualiti.

Feza said...

hahaha boleh la try. apa salahnya sekali-sekala jadi gila glamour. i like!!

Cik tikah said...

hahaha.. lawalah. pandai amely melukis yer :P

Amely Afandi said...

@ZaroLamboi bangga hang na sbb 1st :p hehe tau takpa :p

Amely Afandi said...

@AYIE ABASyupppp

Amely Afandi said...

@Fezahahah amboi feza :p

Amely Afandi said...

@Cik tikahhahahaha tkle bla cik tikah ni

Selendang Merah said...

jd org biasa lagi baek...x dw org cemburu n kacau hidup kita..x yah glamor sgt kn..:)

Hanie Dew said...

ada jugak yg jadi femes sekelip mata bila join venture jadi model percuma untuk blog shop. then post pix sana sini. penah kene that person siap inbox soh like pix dia. omaicoach.

Amely Afandi said...

@Selendang Merahtau tkpe en en

Amely Afandi said...

@Hanie Dewhahaha bapakk kesian en

.........cP~ said...

Tak best la jadi somebody gitu. Nak glamor disebabkan sesuatu yang leih berharga. Hehe.

Diana Azis said...

betul..tak yah glamour mana..sederhana adalah perkara terbaik dalam hidup :)

hana said...

tak payah la nk jd femes ames..
x de life wo..
=D

Discrim said...

biasanya kaum hawa la bnyk buat..kan3..he2..singgah2 blog kami..blog psl remaja dn perhubungan sosial..mnympaikan msj dgn unsur2 humor..tq

zafira othman. said...

nasib baik xfemes. hehe

Amely Afandi said...

@.........cP~btl tu :)

Amely Afandi said...

@Diana Azisbtl btl :)

Amely Afandi said...

@hanakan ? :)

Amely Afandi said...

@Discrimtau tkpe

Amely Afandi said...

@zafira othman.hehe yupp2