LOVE THEM =)

Sunday, 25 December 2011

PREVIEW : SATU MALAM KUBUR BERASAP

2 hari saya tak update blog saya . Agak agak labah labah dah sempat buat sarang tak ? Lol
2 hari ni , no facebook , no twitter , no belog belog , no churp churp , no nuffnang , no email .
Masa 2 hari ni untuk family sahaja =)

Btw , sape dah tengok film SATU MALAM KUBUR BERASAP ?
Cepat angkat hidung ! 

Yesterday , me + siblings went to KLCC !
Fuhlamak year-end salee gila lah berrrrgg ! Okay pasal year-end sale tu kita cakap on the next post ok ?
So waitttt :D
Skrg amely nk ckp psl SMKB ni ! 
Bukan sekolah menengah kebangsaan bandar ke batu ke bukit ke tapi film ni lah kn ?



Haa film ni mmg genre lawak seram .
Lawaknya gila nak mati ! Seramnya sewel nak mampus wa cakap luuuu .
Pelakon pelakon dia yang utama lah majoriti budak budak raja lawak .
So memang lawak habis la kan ??
Ada angah , along , azrul , wira dgn faiz . Ada jgk si handsome zack diamond tu !

Angah as a pelakon utama , bravo bravo . Sangat menjadi . Kalau dulu sape pernah layan cerita cina yang si watak 'fe mau' , lelaki yg kurang upaya yang bahu dia terhinjut hinjut , haaaa dlm film ni angah mcmtula .
Along + Azrul - Both them dr kumpulan CHAM pun not bad . Sgt menghiburkan .
Wira + Faiz - Dlm film ni dia jd geng jahatlah . Okaylah even ada scene pttnya lawak tp tk lawak mana .
Amely tktau ni penampilan sulung Zac Diamond dlm film ber-genre lawak atau dah byk kali berlakon dlm film lawak bt as wht i knw Zac ni karakter dia mesti more into like someone yg romantik , kasanova or jahat sbb sesuai dgn rupa plus suara garau dia . Aumm ! Zac nmpk a bit kekok bt still buat satu panggung tu pecah . Haha

Ain ! 1st time amely tgk ain ni . Dia ni actress baru ke ? Dia cntik , looks sweet . 
And Allahyarham Pak Zami Ismail pun ada . Pun membantu untuk melawakkn lg film ni .

Film ni memang kelakar habis ! 
Seram pun memang nak mati punya seram la .
Memang kalau ada scene yang menakutkn tu kira takut hbs lah .
Tp end up dgn gelak . Haa tu yg best !

Awal awal film ni dh mcm buat semua org jerit tp lepastu gelak .
Then terus gelak apa semua . Memang tak boring lah . Sangat tk boring .
Maybe certain people yang tak layan film melayu akn ckp film ni nmpk mcm 'bodoh' sikit ,
Bt hello ? Omputih sgt ke kau tu sampai tknk layan film melayu ?
Hebat sangat ke cerita omputih tu and lopek sangat ke cerita melayu ni ?
Bkn nk ckp apa kn tp smlm bila pergi wayang film mission imposibble full ok ?
Tp film melayu still penuh . Yg tgk pun sikit cinonet je .
Kalau kau tk tgk film melayu , sape lg nk tgk film melayu ?
Kalau tkde sape nk tgk film melayu mcm mana film melayu nak maju ?
Kemajuan sesebuah indurstri adalah berdasarkan kadar peratusan sokongan daripada pihak luar .
Kalau pihak luar buat dunoo je , buat dekkk je , habistu mcm mana film malaysia nk maju ?
Then kau hbs nk kutuk film melayu pulak kan ?
Sampai bila lahhhh ?

Tgk , tk psl psl terkeluar hbs . Haha
Bnda spttnya senang dh jd complicated . Tp sape sape nak test urat gelak dia kuat ke tk , boleh tonton film ni . Sgtsgt lawak ok ? Kalau putus tk kuat ah tu . Kalau tk putus means kuatlah ok ? ROFL :D

Rating dia amely kasi 7/10
Terbaikkk ! Congratulations to pelakon pelakon SMKB and crewssss ! :)


pstt ; cerita sumpah kumkum mcm seram gilak je . azura pun dh nk keluar ! :D

2 comments:

FarahNazurah said...

bestnye dia dah dapat tengok. huhu

alfi kasran said...

dah tengok jugak,memang kelakar :D