LOVE THEM =)

Thursday, 22 December 2011

Perempuan Cantik VS Perempuan Tak Cantik

Perempuan cantik lalu depan abang abang

"Phewittttttt phewittttt"

Perempuan tak cantik lalu depan abang abang

"Burukk siottttttttt ! Hahaaha"

Nampak tak dua situasi berbeza tu ? Kalau awek cun lalu amboi phewit dia sampai bersembur air liur .
Tapi bila awek kurang cun lalu , kau kutuk dia habis habisan . Amboi sedap mulut kauuuuuuuu bang .

Soalan dia 
Ada ke istilah cantik dan tak cantik ?

Kalau cantik macam mana ? Macam Erra Fazira ? Lisa Surihani ?
Kalau tak cantik macam mana ? Macam Amely Afandi ? Wopss ! Macam kenal nama tu . Tapi dia bukan Miss Universe Malaysia ke ? ROFL .

Kalau lelaki sekarang , taste girlfriend dia mesti - Putih melepaks , Comel , Cantik , Ayu , Seksisssss .
Masalahnya , sampai bila cantik tu kekal bang ?
Yang cantik kau agungkan . Yang kurang cantik kau main campak je . Sdp nyaaaaaaaaaaaaaaa .

Then bila da dapat aweks yang cuns tu , mula la kau heret awek kau tu gi mana mana je .
Konon proud la dapat aweks cuns ?
Kalau boleh siap nak tulis pastu tepek dekat dahi 'ini awek gua'

Lama berbulan bulan lepastu tengok tengok status dekat facebook 'from in a relationship to single'
Muahaha apa kau nak jawab ? Selama ni kau bangga sangat dengan awek kau .
Last last kantoi awek kau mainka kau . Apa cer ni bro ? Nampak hebat sangat ! Tapi ending dia tk siok !

Act moral dia satu je - Jangan terlalu kejarkan kesempurnaan pada rupa kerana ia tidak kekal selamanya .
Kau dah dapat awek cun , kau buang someone yang btl btl syg kau .
Kau bangga dengan awek baru kau tp kau tahu tk ada org menangis tgk kau mcmtu ?
Orang tu adalah org yg syg sgt dkt kau tp kau tk nmpk dia sbb bg kau dia tk cun .
Nanti kau malu dgn kawan kawan kau .

Meh nk tnya satu soalan , mana lg penting . Rupa atau hati ?

Kalau kau dah tahu dia sayangkan kau ikhlas even dia takdak rupa knp kau tolak jgk ?
Kalau kau dah tahu dia cun , banyak spare part , yang kau nak jugak apahal ?
Skrg dah kena main kan ? Sdp ? Nak kena lg ?
Sorry to say la bro , but skrg ramai sgt orang buta hati .

Sometimes , dia buat yang tak berapa nak cun ni as an option je .
Nak datang dgn seribu alasan .
Bila dah bosan , blah .
Senang nya ?

Kau down , kau heartbroken la kononnya lps ex kau yang cuns tu buat kau mcmtu .
Kau pun carik yang tak berapa nak cuns tu .
Yang tak berapa nak cuns tu terima kau even kau dah buat dia sedih .

Nampak tak kt situ ?
Dia sayang kau , dia snggup terima kau even kau dah buat 'taik' dekat dia .
Sayangnya dia kat kau tapi ada kau nampak ?
Tadak kan ?
So sama sama la kita fikir ok ?

Takdak istilah tak cantik ni sebab semua cantik . Apa yang Allah buat semua cantik tapi atas diri seseorang itu membawa kecantikkan itu :)

Macam budak ni





Jangan nak tanya kenapa mata dia cmtu . Dah semulajadi XD


Psstt ; Mimpi biar sampai ke bintang dah hangatttttt !


4 comments:

iman salsabila said...

aah. baru kau tau beza langit dgn bumi. muka cun tgk jgk, hati jgn t'lps pandang plk. (ckp mcm la aq pro sgt bab ni. hehe)

nasha sanza said...

setuju sangat sayang,tuhan jadikan semua cantik dan indah..

yaya said...

lelaki mcm tu fikir dyowg tu bgus sgt ..

kura said...

ini nasihat sinis buat para jejaka ni. amboi amboi....