LOVE THEM =)

Thursday, 29 March 2012

Maya Karin nak sambung belajar dkt uiam ? *lempang lelaju*

Assalamualaikum !!


Hai people hai hai hai *lelambai tangan macam princess* hakhak :p
K amely sgt perasan yang amely skrg jarang sgt ping blog . Erkkk
Sampai traffic menurun mendadak . Padan muka ang amely !
Kemalasan melanda utk diri ini ping blog . Yes . Bila bukak encik nuffnang tgk traffic slow semacam mula la menangis sorng sorng bwh katil . K padan muka . Pemalas ! *lempang lelaju*

Skrg dah jam 0103am k ? Punya lambat amely update blog
Dah pepagi buta macam ni tangan baru gatai nak update blog . Sadis betul diri ini . Sobs*
Demam spm belum habis lagi . Huahahaha . Padahal dah berapa kurun dah result dh dpt
Ni bukan demam nak ambk spm ka , demam nak ambk result ke tak ok ? 
Ni demam nak tunggu ipt mana nk ambk diri amely yg punyala sadis ni . Sobs lagi*

Saya dengan rasa rendah diri ingin memohon kawan kawan kat luar sana yang sedang membaca blog saya ini supaya mendoakan saya dapat sambung belajaq dekat uiam dalam jurusan Asasi Sains Kemanusiaan / Asasi Undang undang . Tolong doakn untuk cek na kawan kawan . Terima kasih bykbyk :') *nangeh tergharu*

Apa itu Sains Kemanusiaan
Sains Kemanusiaan itu adalah human science atau dalam bahasa singkatan dia adalah HS ! Haha
Tak kelakar ? Korang tak gelak ? :/ Erk k fine korang fine !


Sains kemanusiaan ini adalah satu jurusan dimana ia adalah salah satu program asasi yang ditawarkan oleh IIUM untuk mana mana lepasan SPM yang berminat untuk menyambung dalam bidang ni . Wahhh ayat aku sangat bakuuu *tutup mata dengan tangan*

Human sciences programme ni terbahagi kpd 5 bahagian -
1st - Communication
2nd - History & Civillization
3rd - Political Science *paling minat . PALING :)*
4th - Psychology 
5th - Sociology & Anthropology 

Untuk requirements dia ? Erkkkk jap biaq cek shot ja gambaq dia noh ! Malaih nak tulih ;p


Haa takdela tough sangat kan requirements dia en ?
Amely pilih ni pun sebab ada political science semua , sejarah and the other subs yg sgt amely suka , minat 
Fuhhhh doakan amely dpt yang ni k ! 
Kalau amely tk dpt amely pi gegaq kan IIUM sana ! Hehehe :p



2nd choice of course LAW :)
Why is that ? Sbb amely nk sgt nk jd lawyer . 

Tak mampu ?
Eh mampu la !

Tak mampu ? 
Mampulah !

Tak mampu ?
K fine korang fine ! Mampu ok ? InshAllah :)


Untuk LAW requirements dia lak , err jap ! Shottttt ! :p


Cuba korang bayangkan jika tetiba cek dapat 2 2 ?! Perghhh ang amely berangannnnya 
Randy Pangalila habaq kt cek masa dia cll cek haritu , awwwwwwwwww *sepak diri sendiri lelaju* haha
Dia habaq kat cek "amely saye , kalu demo nok sgt uia , doa lebih doh . jange mtok jah tp tok doa"
Ohh-meeee-hailam ! Sejak bila randy boleh ckp kelantan ni ?! Salahkan Elfira Loysss :p
Eh elfira dapat berapa eh SPM ???!

Jeles sebab IM Asyraf close sangat dgn Elpira Loy ! Iteww ? :/ Sobs*
Haa nampak tak amely bold ayat atas ? Haa nampak tak permainan dia ? Jeles kuat ni haha mencik !


Pilihan seterusnya amely utk uia !
Haa see betapa kuatnya nafsu amely nak masuk uiam !
Awat UIAM amely oi ? Nak jumpa abg abg muka kulit itam manehhh ^_^
Muehehehe . Amboiii gataii ! *cucuk mata dengan bantal lelaju*

Next course yang amely pilih dkt iium is English !
Mana tak tumpah air mata kalau tak ke pipi ye dakk ? EEHHH ?
K amely dah mengarut . 
Ambik english sebab mami cikgu english kot ? EEHHH ? 

Untuk english , requirements dia is -


I bet english skrg ramai orang apply as everyone knows that english adalah salah satu medium perantaraan seluruh dunia kn skrg ? So i think its a salient la untuk someone belajar english
Skrg kerja pun nak perlukan bahasa inggeris
Takdak bahasa inggeris susah cik kak oiittt
Tak caya pi tanya Neelofa :))

&&



The last one yg amely pilih untuk IIUM is engineering programme . Erk apa mimpi tetiba ambik course engineering padahal haritu menyumpah tkmau ambk course ni . Erk ! Padan muka ang amely :/



But i'm not relli hoping for this course as amely tk berapa minat engineering + course ni amely letak pilihan ke 8 which is the last one :p ekekeke :P 

Kalau dpt engineering ni dah boleh dah nk pi belajaq dgn sis Maria Elena Zarul as she is a process engineer kn kn kn ? She's of the girl yg beauty with the brain selain , Fatin Liyana Asri , a very pretty doctor isnt it ?! ^_^
 Adore them much <3

So kawan kawan yg amely sayang , doakan saya dpt masuk IIUM sama ada untuk course HS / Law k  ?
KPLSPM pun amely dah isi . Kalau amely ada rezeki untuk masuk IIUM , confirm pilih IIUM :p
Hehehe sebab nk sgt ! InshAllah Aminnnn :)



Muka ni nak masuk IIUM ? Dorang tgk muka hang entah berselera ke tk enth amely oi
Entah entah boleh tercekik tulang ayam bila tgk muka ang ! Oiihhhh hahaha


p/s : doakan saya ye kawan kawan :)









14 comments:

Cik Apa Saja said...

ahaha....eh..tergelak lak...

#ya Allah ya tuhanku...permudahkanlah segala urusan amely sahabtku ini ya Allah..semoga segala impian dia tercapai dengan izin-Mu ya Allah... amin....

Amely Afandi said...

@Cik Apa Sajahahaha awat ang gelak ?


amin amin ya rab :)) thanks ben !

.........cP~ said...

salam.

All the best. Dulu angan angan nak masuk situ jugak. Tapi, berjodoh dengan Ukm.

ReeneeRaaid said...

best of luck, dear!
ambik laa human science mcm akak. sangat enjoy :)

Amely Afandi said...

@.........cP~hehe yeke ? tp ukm pun ok kn ? :)

Amely Afandi said...

@ReeneeRaaidThanks akak ! hee

ZaroL said...

Ni aku da tgk muka. Tak de tecekik , kira boleh masuk la tu.

moga Mely mely dapat masuk IIUM, aku doakan. AMIN !

Amely Afandi said...

@ZaroLamin ! thnkyou anoy ! :D

Cik tikah said...

x nak masuk utp ke? hehe

Amely Afandi said...

@Cik tikahtkmo ;p

Mummy Adriana said...

kemain si maya karin nie...hahaha :P

Amely Afandi said...

@Mummy Adrianangade mami ni ;p

Syasya Johan said...

oh.sya pun plan nak tru uiam,,tpi mcm tough je kena compete bdk stret a ramai *sobs,mulalah nak merendah diri

Amely Afandi said...

@Syasya Johantk semestinya straight a's time spm , time msuk u dia masuk DL hehe