LOVE THEM =)

Monday, 2 April 2012

The only beautiful Nurul Ain Abd Salam on this beautiful earth :)

Assalamualaikum !! :))



Hari ni , kali ni entry agak luar biasa sbb entri ni psl sorng lady luar biasa 
Awwwww tang mana luaq biasa dia tuhhh ? 
Hehehe nanti lama lama ang baca entri ni ang akn tau dkt mana luaq biasa dia tu :)

Kali ni amely akan introduce dkt sorng akak yang paling comellllllll cantiikkkkkkk dlm dunia !
Ehehe bodek lebih ni sebab nak handbag free ! Muahaha straight foward sgt ni amely ! Kaber kaber ! Hihi
Takdela , justttt kidding k ain ? Kita main main je . 
Kang esk tk pasai pasai awk nangis bawah meja then nnti hubby awk tnya knp awk ckp kita mntk handbag awk ! Uwaaaaaaaaa tk pasai pasai kena tibai dgn incik suami ain . Red Warriors tu :p Auuuu ~ Hehe

Eh eh kita ckp psl Ain mana ni ? Tetiba nama Ain kuaq apa kes ? Mottiipppp ? Haha :p
Kita tgh ckp psl sorng Ain yg comel , cantik and very the adorable ni 
To be frank , kita sgt tk puas tgk muka ain ni . Sekali tgk mesti mauuu tgk lg . Alahaiii comeyy sgt :')
Kalau jumpa dpn dpn ni dh kena pelukkkk ciummm ni dh ni . Opss , melampau sgt ke tu ? Hehehe :p

Sape nk tgk muka ain kita ? Aww ain kita tu :p Cpt angkt kening sebelah kanan then angkat kaki kiri !
Hehe ni dia ain kita . Kita dh mntk izin dgn dia ok ? Kita tk curik suka suka hati kita tau ? Hee :)
1 , 2 , 3 ! Tadaaa ni lah ain kita yg comel ! =)









********************************************

ERROR . 
NURUL AIN ABD SALAM IS TOO PRETTY FOR THIS BLOG






Ehh amboi belog kita gatai semacam ! Aippp sampai error haa . Ain awk comeyy sgt ! Tgk dh tkbole letak :p
K kita try lg !




Allahurobbi !
Uwaaaaaaaaaa ini ke Ain nye ? *pingsan-50-saat*
Haha ini parody ain . Parody ? Ehhhh awwww siap ada parody tau :p Hihi . 
Takdelah ni gmbaq yg ain sendiri tangkap . 
Tgh terfikir apa yg dia buat time ni sampai snap gmbr mcmni . 
Adakah sdg kebosanan tahap melampau ? Hihhihi ;p 
So kita dh tau la muka ain 50 tahun akn dtg . Still vogue k ? Nenek ain . 

*Sdg bayang ain kita ada cucu then cucu ain pnggl ain nenek . Awwwwwwwwwww* :p


Entri untuk tontonan umum .
Tiada unsur mengerikan / menyeramkan / menakutkan .
Sila sediakan ayaq mati di sebelah anda krn entri ini agak panjang .
Takut korang semua pingsan ! Hihi
Btw btl ke cara kita eja ayaq tu ? Orang kedah , btl kah air mcmtu eja dlm ejaan Kedah ? Erk :p



Eh sape ni ? Cantiknyaaa . Lipstick nya merah betei mak nyahhhh :p
Haaa inilah dia Ain kita yg kita habaq kat korang :)
Cantik kn ? Alahai tomeyy sgt ain ni . 
Suciiiiii je muka dia . Sejuk perut kita tgk muka ain ni .
Kita pelik awat perut kita sejuk masa tgk muka ain ni rupanya tk sedaq air batu coca-cola kita cair tumpah atas baju kita . Tuuu rasa sejuk smcm . Ahak :p 

Takdak aieh . Kita gurau je hihihi . Nk sdpkn cerita :p

Ain kita ni kira one of lady yg kita boleh gelar 'beauty with the brain' lahh :)
Ain belajaq dkt SMK Seri Perling > Mara Proffesional College (Business Studies) > University of Malaya
Haaa tu dia ! Bdk UM okay ?
Bak maiii habaq kt cek sapa tak kenai UM biaq cek kasi dia ceramah sat . 
UM ni tmpt pusat pengajian yg melahirkn ramai bijak pandai
Huwaaaaaa kita jeles dgn Ain ni . Dh lah cantik , bijak pule :) Alhamdulillah . Anugerah :) Hehehe

Btw sblm kita pi lebih lanjut pasai dia , meh kita nk habaq kt korang yg Ain ni ada blogshop :)
So sapa sapa nk terjah blogshop ain ni sila klik sini !

Latest barang yg ada dkt blogshop ain ni -



Haaaaa kita berkenan betui dgn bag kat atas ni .
Tunggu greenlight jah dr mami terus kita grab handbag ni . Meh meh beliiii borong borong dkt sini
Beli banyak banyak percuma kita . EEEHHHHHHH ? Haha :p

Amaran : Kpd kaum Adam yg sdg tk malu ikut jgk baca entri ni sila take note k yg Ain kita dah kahwin . Kahwin ?? Omeeeejaayyy . Yekah kahwin ? Yee kahwin . Ada buktiii tauu ! Ni bukti dia !




Aww malu itew tgk gmbr ni *tutup mata sebelah kiri*
Hihihi haa dah caya ? Hamba Allah yang bernama Encik Afiq ni adalah hamba Allah yg berjaya menawan hati Ain kita tau :) Suka tgk depa 2 :) Cuba kita bayangkn mcm mana ank depa nnti ?
Uiihhh comey comeyy noo ! Tk sbaq nk tnggu ain kita ni berisi :P

Jom kita tgk lg sekitaq majlis perkahwinan depa :)


Alooo tangkap lentok kita tgk ain ni :PP Wuuuuuuu jeles iskk :p



Ain tk sedaq yg incik hubby dia tengah tidoq penat nk tangkap gambaq ;p




Tudia pengantin perempuan sakan noh ambk gmbaq ! Amboiiii :P *saja nak carik salah dia* :P


Awat abg pengapit lelaki tgk kamera . Tu org baca doa tu :p Amboii nmpk sgt mcm Ain pantang nmpk kamera ni :PP hikhik :p


Weee big and happy family :))


Haihh cantik cantik depa ni . Geram kitaaa . Mcm nk tumbuk lumat lumat tau . Lg lg yg kedua dr kanan tu ;p



Alahaiiiii very the simple , yet so eye catchy and alaaaa fairytales nya ! Suka suka ! Hehehe
Kita pulak tk sabaq nak kahwin . Amboiiii ang amely !
Masak kari pun tak pandai . Takat pandai masak western apahal ? *niat nk show off. kbai* hahaha :P

Comel kn tema wedding ain ni ? Alahaii sweet sgt tgk depa ! 
Kita doakn ain dgn suami ain kekal sampai ke akhir hayat , bahagia hingga ke ank cucu :)
May forever till Jannah :) InshAllah . Amin :)


12 Mac yang lepas , Ain , suami dan keluarga tlh mndpt peluang utk menyaksikan sendiri keindahan keagungan Kaabah :') Alhamdulillah . Beruntung mereka 
Kita tgk gmbr gmbr Ain dkt sana , kita pulak sebak . 
Ya Allah sukanya tgk mereka dkt sana . Mcm kita pulak ada dgn dorng kt sana hihihi :))
Jom kita tgk gmbr Ain dkt sana ! Biar gmbr menceritakn kegembiraan Ain dkt sana =)



&& THIS !


Ya Allah , tengok dlm gmbaq pun boleh menangis apatah lg kalau kita sendiri yg rasa suasana kt sana kn?
Msti Ain sekeluarga dah rindu suasana dkt Tanah Haram ni :')
Semoga satu hari kita pulak yg dpt pergi sana dgn family kita or maybe bakal husband kita ? Amboi :p
Hehehe inshAllah . Kita merancang tp Allah menentukan :')




********************************



Ain ni cantik ! Ramai org adore dia termasuk kita :)
Kita adore dia sgt tp kita kesian bila ada selalu orang buat account then guna gmbr dia
Mcm lifeless much lah . Harus ke guna gambar orang ?
Kalau tknk tepek gmbr sendiri pun , tepekla gmbr retis bollywood ke hollywood ke playwood ke ?
Ni guna gambar Ain kita ! Ish udah udah lah tu ! 
Kalau kita dpt org tu kita tendang dia kuat kuat . Aishhh teruk btl .
Udehlerr menyusahkn hidup org dgn curi gmbr dia tepek dkt profile korang . Tak perlu
Udeh ler tipu orang ramai . Takkk baik + tak ke mana k ? So no no no k ? *Asah parang*


So sblm kita akhirkn entri kita psl ain kita ni .....
Ala dh nk hbs ke ? Kita pulak sedih . Kalau boleh kita tknk stop taip :p Ewahh hihihi
Sblm kita akhirkn entri ni , kita nk ucap thnks to Ain sbb izinkn kita tepek gmbaq dia kt belog kita yg cikai ni
Terharu  k ? Kita smpai mntk izin tauuuu hihihi .
Thankyou Ain comeyyy ! Suka sgtt dpt buat entri psl org yg kita adore sgt
Kita adore awkk sgtttt =)) 
Kita doakn awk slmt dunia akhirat . Semoga awk bahagia di smping org yg tersyg , smoga ain panjang umur , dimurahkan rezeki . Kita doakn ain berjaya dlm semua benda yg ain buat dan semoga dipermudahkn segala urusan yg ain sdg & akn lakukan di masa hadapan nanti . Kita doakn ain dpt ank bykbyk ramai ramai !
Huwaaaaaaaaaa nk sgtt tgk baby ain dgn encik afiq ain ni . Mesti comeyy . Hehehe
Sblm akhir meh kita nk tepek gmbr last ain . Wahh dh tahap obses ni ! Heheh



Hehe that's all uolls !
=)



p/s : Wanita tidak semestinya memerlukan lelaki, tetapi wanita dan lelaki saling memerlukan. Cinta itu Anugerah. :)














16 comments:

Innanie | Ariffin said...

budak UM memang comey smuanya! harap maklum!

Amely Afandi said...

@Innanie | Ariffinmencik !!! :P

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

u are right! she's damn beautiful and educated lady. hope she will always succeed in her life! :)

Amely Afandi said...

@FIFIEY LYCHEE MARATIONyess ! indeed . inshAllah , amin :)

hudhud said...

betul. budak UM semua comel macam I hahaha. You shud meet her la one day. I pun dah lama gila tak jumpa dia since dia dah grad pastu I kan tangguh one year. Huhu

Azhafizah[フィザ] said...

Soooo beautiful ^_^.

Amely Afandi said...

@hudhudi nk msuk UM jgkla mcmtu ;p oh yeke ? bestnya dpt jmpa dia

Amely Afandi said...

@Azhafizah[フィザ]tau tkpe hehe

O CIKTEDDY said...

tetibe rase nak kawen.kah3

Amely Afandi said...

@O CIKTEDDYtau tkpe ;p

naiemah_ramli said...

cantikkk.....mcm amely..hehehe ^_^

Amely Afandi said...

@naiemah_ramlimana ada . dia sgtlah cntik naiemah ehehe

Bluewendy said...

die natural beauty..n yg penting tak sombong..=)

Amely Afandi said...

@Bluewendytau tkpe hehe

Nur Amalina Razali said...

kak ain memang cantik, comel plus gorgeous sangat. and dia tak sombonggg. kite suka dia. hihi ;p

وان امالينه فاذياه said...

@Nur Amalina Razaliheheh tau tkpe