LOVE THEM =)

Wednesday, 4 April 2012

Instagram for Android-ers !

Assalamualaikum

Woah what a good news for all the Android-ers !
If dulu semua iphone's users boleh envy kan orang lain dgn adanya Instagram dia
Termasuk diri budak yang sdg tulis entri ni . Aisheh men .
Frankly speaking , Instagram is more fabulous than nikon *facepalm*

Btw , ada lagi dekat sini yang taktahu apa itu Instagram ?
Okay lemme explain to you readers yang tktahu lagi what is Instagram actually .

Okay , Instagram - It's a fast , beautiful && fun way to share your photo with le friends and family .
You can just snap many pictures , choose a filter to transform its look and feel , then post to Instagram . Share to facebook , twitter && maybe tumblr too - it's as easy as pie . It's photo sharing , reinvented .
And it's free ! :)



*Gila gedebak besar Instagram ni ! Hahaha*

So ni antara contoh photo yang diambil oleh Instagram 


Yes i know . Very the awesome kan ? :)
So to all the Android-ers , selamat menikmati Instagram ini !

My friend was telling me that there's a bunch of people ni bergaduh sebab dorng ni pengguna iPhone and they felt it is so unfair lah beli iPhone mahal mahal but then Android pun ada Instagram
Aiyoo . Come on people , make up your mind .
Pasal Instagram is now available dkt Android pun nak jadikan kes ? Nak kecoh jgk ? 
Tak perlu la nak kecoh . Instagram je pun :))

Btw , last 2 days i was telling my mum that i want iPhone and i wanted her to survey the prices of iphone
But then my mom told me that iPhone is so mahal 
Frankly speaking , i'm not a phone-lover 
I'm not a type yg tukar phone macam tukar boxer . Nope . I'm not
I nak iphone sebab ada instagram . And yes the jelousy is catching up myself when i see someone is uploading their instagram's photo which is so vogue and fabulous . Unlike mine . Sigh

But when I heard that now , i mean today , Instagram is now available for Android , so i've changed my mind
And and and , just now i told my mum that i dont want iphone , i want Android
So my mum just nod-ed her head . Issit a good sign for me ? Err errr

Btw guys , korang ada cadangan for me untuk beli Android jenis apa ? ;p


This is Samsung I7500 . Aaaaaa not really catchyy kot ?

Samsung-Android-powered-Gal.jpg



And yes !! I'm in love with this samsung android !! So superb ! 
Mummy abah , can i get this one ? :/


This is galaxy pro isnt it ?

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa y u so superb lah ? :(
Like seriously , i want this Android so bad :/
Amely jarang sangat nak phone tu sampai betul betul nak beli
Amely jenis mcm suka phone tu but then diam je . Takat minat tgk semua .
But i dnt know why this time macam the eager to have this android suddenly rising macam apa !
Om om om . Adakah ini tanda bahawa amely akan dapat android ? :p *thinking*

K , before entri nk habis , so jom kita sedapkan mata dgn gmbr from Instagram :)









And the last one ,


Macam ku kenal perempuan ini . Tapi di mana ya ? Kenapa muka sama macam Amely ni ?
Hahaha :p Gedik kn ? Nk jgk tepek muka dia kt sini :P Kbai !



p/s : encik boypreng menangis melalak buat muka kesian mintak kita update jgk psl dia dkt blog :P haha 




14 comments:

hana said...

wah..
bia betol android de instagram...
bes la..
hiihh

Amely Afandi said...

@hanaheheh dh ada dh

Fiq Fikri said...

ek ek gamai dh guna ni tapi saya tak thu pun ahah bkn gune android :d

Amely Afandi said...

@Fiq Fikrihahaha yeee

Nabiel said...

ble la nk merasa pki hp android nie~

zafira othman. said...

cepat2 search nak donlod

Amely Afandi said...

@NabielinshAllah nanti ada rezeki boleh la merasa hehe

Amely Afandi said...

@zafira othman.hehe pakai android ke ? :p

Manan Qayyim said...

Gambar instogram memang canti...

nak cadang android yg mana satu terbaik tak tahu la... sbb tak pakai lg... hihihi

-Manan Qayyim-

Amely Afandi said...

@Manan Qayyimhehehe okok

ZaroL said...

perhh perhh..nk kena cari ni app instagram.

Amely Afandi said...

@ZaroLhaha crik2

kak mah said...

Baru tahu,tq

Amely Afandi said...

@kak mahwelcome :)