LOVE THEM =)

Saturday, 7 April 2012

Ketenangan Hati

Assalamualaikum !! :)

Hari ini bukan entri cakap cakap atau entri gambar gambar hehe
Tapi hari ni entri diselitkan dengan video ! :)

Amely nak tanya , 
siapa dkt sini tgh stress / serabut / sedih sgtsgt sampai tak mampu kawal diri ?

Haaa , stress ke serabut ke sedih ke lumrah kehidupan kn ?
Kalau kita 24jam nak happy je , bukan hidup lah maknanya kan ?
And maksud kehidupan yg sebetulnya pun kita tkkn dpt hayati kalau asyik happy je tk sdih sdih :)

Orang cakap kalau kita sedih ke kita sebak ke ,
Kalau kita rasa nak nangis , nangislah sepuas puasnya kalau itula yang mampu buat korang rasa lega sangat sangat lepas tu ! Jangan pendam / simpan
No good guys , no good for yourself
So if nk nangis ke nak melaung or menjerit , just do it
Kasi all out punya sebab lepas tu ketenangan yang akn menyusul . InshAllah

Kalau diri dah penat sgt menangis / menjerit , cuba bukak video ni
MashAllah , tenang sangat rasa lepas tu .
Siap boleh titiskan air mata lagi tau tk sebab makin sebak + nk nangis
Terselit juga unsur keinsafan dan rasa Syukur kita kpd Illahi setelah menonton video ni

So sesiapa yang tgh dlm keadaan emosi yang kurang stabil , boleh tgk video ni
Kalau tgh tgk video ni rasa mcm nk nangis , keluarkn semua
InshAllah akan rasa sangat tenang lepas tu :)



Sama sama tgk tau ? :)
Jangan sedih , Allah bersama kita teman :)

2 comments:

Nabiel said...

crying is the best medicine~hehehe.
mnangis ats sejadah..it's the best~
stress itu manis amely..wawawa.=P

Amely Afandi said...

@Nabielyou always got the point biel :) thanks hehe