LOVE THEM =)

Wednesday, 26 October 2011

Mungkin ini sebab FAM naikkan harga tiket ?

Assalamualaikum semua =) Happy wednesday guys ! Wassup ? Hope you guys are doing good . 1st of all i would like to say congrats to all the Hindu's religion because you guys are celebrating your day today . Why im just saying congrats instead of wishing them ? It is because in Islam , wishing to the other religion on their day are  wrong . I guess now , there are already many people know about this . Thousand thanks to Ustaz Azhar Idrus for sharing this information . 

Okay , Malaysia Cup Finale is just around the corner and im pretty sure both team , Terengganu and Negeri Sembila , have been training enough . Terengganu's football players are doing their training at Stadium Sultan Nasaruddin Shah while the other team is at Stadium Paroi . Goodluck for both team =)

Okay , kemuncak perlawanan semakin hampir , bahang kian dirasai but yang merosakkan mood semua peminat bola sepak tanah air apabila tiket untuk semua tempat duduk adalah 50bucks . Before this , kalau yang btl btl mengikuti perkembangan ni akan tahu yang average price adalah around 30bucks or 35 bucks but suddenly the price is increasing about 70% . And for sure benda ni sangat menaikkn kemarahan peminat peminat bola sepak tanah air lg lg warga Terengganu dan Negeri Sembilan . Ramai yang membantah but ramai jgk yg hanya diamkan diri . 

The point now is , kenapa msti naikkn sehingga menjadi rm50 ? Tak semua peminat bola sepak tanah air ada duit ok ? Or maybe , FAM sengaja naikkn harga tiket supaya yang dapat beli tiket hanya dari golongan golongan kaya ? Golongan golongan yang betul betul mempunyai duit . Dan golongan golongan ini adalah orang orang yang elit . Apa kaitan dia ? Maybe bg FAM golongan elit ini tdk akan create any chaos semasa pertandingan sdg berlansung atau sesudah pertandingan ? Maknanya macam , bila hanya golongan elit yg memenuhi stadium nanti , kalau pasukn mereka kalah , mereka akn jst cool sbb they all kn bijak apa semua and tk perlu untk bergaduh apa semua . Adakah itu reason sebenar FAM ??

Ye atau tk , tk penting . The most important thing is , the ticket price . Jgn terlalu taksub untuk naikkn harga sbb for sure 80% of peminat bola sepak malaysia tkkn setuju ! Kalau saya pun tk setuju . RM 50 ? Agak keterlaluan la kn ? Bt apa apa pun diharapkan semoga FAM dapat kaji balik harga tiket tu .

credit to MR GOOGLE


Saya ? Saya bersyukur sangat sangat sebab saya orang Terengganu ! Haha . Kerajaan Terengganu dibawah pimpinan Dato Ahmad Said , telah memberikan potongan harga kepada rakyat Terengganu yang nak tengok bola . Abang saya yang carikkan . So saya dah dapat 5 tiket ! Yiippiii ! 5 tiket untuk harga RM175 ! Okayla if nk di compare kan dgn harga asala kalau beli 5 tiket harga dia rm250 . Hotak dia . Mcm ambik rm250 then campak dalam tong sampah . Gitula ibarat dia . 


Btw , satu lg yg tk best adalah venue pertandingan ni . Kali ni diadakn di Stadium Shah Alam as kita semua tahu abang segala stadium iaitu Stadium Bukit Jalil tak sihat :p Persoalannya , elok ke stadium tu ? Haritu masa saya menonton perlawanan antara Selangor dan Terengganu saya nmpk padang tak elok sangat . Berlubang , terutamanya pada bahagian tengah . So ? How issit ? Wallahualam .

Apa apa pun , sape sape yg pergi ke sana jumpa kita di sana okay ? :D 



1 comment:

NaUrAh♥ShAzWaN said...

oke untung laa terengganu masuk final ((:
jeles2 hehhehheh