LOVE THEM =)

Saturday, 15 October 2011

Bile ade hok beci ganu menang malam ! (entri dlm bahasa ganu)

Assalamualaikum semua . Guane boh harini ? Sihat lake ? Mtok maaflah kalu ade hok dok paham bende hok ambe tulih harini . Bukan mende . Ni sebab terengganu punya team semalam menang dua dua so sangat bangge pahtu mula lah mari idea untuk tulih entri ni dlm bahasa ganu . Kalu hok dok paham tu gi lah bukok google translate . Tu pun kalu buleh lah translate . Trik ni ambe mmg tulih dlm bahasa ganu . K sebelum ckp banyok agy , ambe nok post se bendera deh .


Bek toh mung . Bapok . Kalu buleh wak bapok agy mmg aku nok wak bapok agy pong . Sebelum tu meh aku nok royak sebenda , aku bangge jd anok ganu !! Aku mmg hok bangge doh dgn ganu , koho lah bangge bila sek aku menang smlm . Buleh gi separuh akhir . Hok wak lagi beh bila t-team ngikut gok belakang terengganu fc . Mung ingt snang ? Sek mung ade gitu ? Hikhik :P


Maybe aku lmbt kot update psl bola ni sbb mlm aku dopleh nok online . Tgok bola punya pasa lah :) Satu bende hok aku tgk psl bola . Satu fenomena biase akn jd bila org tahu Terengganu vs kelantan . Bende tu jd mcm bende hok norme doh . Sbb org buleh agok . Kalu ganu jmpa kelate hbih la . Kalu dop gomo , ye peteh . Haa gitu . Kalu dop ngecung , numbuk . Haaa sapa parok tu sek kelate dgn ganu ni . Sbb ape jd gitu ? Padahal org kata jirang doh dop ? Tp gitu lah . Sbb semangt kenegerian hok ade dlm dua dua buoh negeri ni tkdop org buleh lawan lg lg kelate . Kita mmg tahu sek kelate smngt kenegerian dia tinggi . Hok tu aku salute . Tp mslohnye hok jd msloh jgk bile sek ganu pun smngt kenegerian pun lbh kurang . So mcm2 bende buleh jd .


vs




K , mu napok dua gambo ni ? Org dok panggil gasi pata timo gasi pata timo . Hok ni la . Act aku suke bile dgr kelate nok jupe dgn ganu sebab aku tau bola hok plg best kite tgk bila kelate jupe dgn ganu . Plg best ! Mcm real punya football match . Kadang buleh kusyuk tp kadang gitu ah . Hok dop berahi tu ade jugok . Best best doh . Hok dok best tu ade jgk . Mende hok dop best ?

1. Ble ade ngecung pum pang pum pang

Hok ni plg .. plgggggggggggg aku dop berahi . Mslhnya perlu bawok ngecung . Mmg bende org kate style la mende la tp pkir org lain lah boh . Bek ganu bek kelate kalu hok spesies bawok ngecung tu mmg dopleh nok lari . Msti bwok gok . Tp gitu ah . Kdg scene lepo ngecung ni ah hok beh . Hop dop beh nye bile kte takut time nok plekong ngecung tu kene kat org lain . Lg lg budop . Mu nok jwb natang mende boh ? Dop jwb dgn polih mu jwb dgn Allah deh ?



2. Ble ade gocoh 


Hok ni se agy . Fenomena biase . Gocoh dop ingt dunia . Eh aku nok tnye mu . Kalu mu gocoh mu dpt mende ? Dop dpt duit pun . Dpt sakit . Mmg napok mu syg ke negeri mu . Ni aku ckp ke semua team lah op . Mu gocoh2 , bdaroh belana mu ingt mu dpt mende ? Dpt sakit . Dop pong dpt lebang free . Suke ngat dop ? Mu ingt mu gocoh sek team negeri mu nok bg duit ke mu ? Tok mung . Doh doh lah deh wak gitu . Sek bola malaysia bru nok naik . Tapi ble jd gini , jd buruk . Ce mu tgk sek luor . Ade gocoh ? Jauh lg nok pelekong firewerk .Hok oloh -.-'




3. Ble hok baik jd gadoh


Hok ni line clear ah . Haha sbb aku pon kene . Kdg kdg sbb bola jd buleh gadoh . Aku ni nasib baik putuh doh dgn org kelate . Kalu dop hahaha . Tp kteorng gadoh dlu suke2 . Dop obseh sgt cang ge separuh org hok tlalu obseh sapa kang gadoh . Eh wak natang mende dop au gadoh . Buruk ngat eh aku tgk . Dop soh beng lah gadoh lg deh . Dop molek :)




Kaloh ke menang ke adat tanding . Kelate kene terima sbb kputusan jd doh . Mende hok jd kita kena ingt se mende je . Ni kehendak Allah . Jd lagu mane pun , ni Allah nok . Dia lg Tahu :) Mybe rezeki sek kelate kt tmpt lain . Btw satu penghormatan ke sek kelate bile kelate fc tersenarai top 900 dlm kelab bola sepak negeri negeri dlm dunia ni . Tahniah lah deh :) Gane gane pong dop soh dop soh la gadoh . Meh kita dama deh :) Kite ni jirang . Nok tnjuk contoh hok baik melalui bola la :)



Ke sek Terengganu FC ,


Tahniah ! Aku bangge dengan sek mu ! Tahniah juga untk T-Team ! Aku tobak bngge dengan sek kita ! Semoga kekgi mu wak hok molep2 lake deh . Jgn leka . Fokus tu peting ! Semoga sek kita buleh gi finale tahu ni . Bia final kt Bukit Jalil kekgi sek kite hok kongke !!! 

PETEH GANU PETEH !!!!!!!!!!!!

2 comments:

Penyu said...

haha. ganu memang kemah sokmo ah. sek sek lain dok rok ngat. asal nok kaloh je, main jek, main peteh. dok rok cetong ah kalu gitu gok.

ganu kite !

bloghok said...

wachaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...ganu kite