LOVE THEM =)

Sunday, 30 October 2011

Kritikan , Pendapat serta Pujian saya untuk Final Piala Malaysia 2011

Assalamualaikum semua . Hai guys . Amely selamat sampai ke rumah around 8am . Ya Allah cramp hbs kaki apa semua dengan otak sekali cramp . Hehe . Kepenatan yg sgt terserlah . Tapi bila fikir pasal kemeriahan di Stadium Shah Alam terus boleh lupa pasal kepenatan yg ada . Akhir keputusan , 2-1 . Tahniah untuk n9 . Tapi saya taknak ulas pnjang dulu pasal n9 . Saya nak kasi cerita sikit tentang the whole kisah dan ceritera di Stadium S.A smlm . Menarik , bermacam ragam :)

Saya dan keluarga bertolak ke KL dan record sbb saya lgsg tk melepakn mata ! Dihujani dengan byk sgt ragam yg menarik . Ragam org n9 saya tkbole tgk sbb laluan saya bersama fans terengganu yg lain . Hehe . Sgt menarik . Spnjang jalan bertemu dengan fans terengganu .Tk kira yg naik bas atau kereta , semuanya menarik . Lg menarik dengan semangat nya . Gantungan benderanya . Bahang final PM smakin dirasai . Woah mcm Hafizal Ahmad lah pulokk :p

Masuk KL kteorng ambk Shah Alam tp plg tk best abg pergi ambk jalan lama . So mkn masa then kena pusing balik apa semua . Kteorng stop dkt satu station petronas untk tukar baju . And time tu , yeahhh ini dia fans ganu sudah kuar ! Yihaaaaa :D

Otw ke Stadium S.A , Alhamdulillah tk sesak mana sbb yg naik bas dr tganu dh dtg awl . So yg naik kereta boleh masuk2 je ke parking . Lgpun kteorng sampai stadium around 3 pm smthg . Awal gila kn? Smgt kot hehe . Trun kereta apa yg saya nmpk semua hitam putih . Pergh . PETEH GANU PETEH ! :D Smngatnya . Nmpk pulak abang abang handsome . Wooo cuci mata aku :p Hekhek . Masuk je terus ke bahagian luar stadium untk beli jersi dkt adk lelaki , si Adam . Beli beli pergh 45 hengget wa ckp lu . Mahal tk mahal sbb kain sdp . So okay . Tawar punya tawar dkt 43 hengget . Haha stakat 2 hengget je bang :p Tk kira la . Asal adam dpt sarung jersi terengganu . Saya dgn yg lain mmg dh pakai jersi tganu kecuali dkt adk perempuan yg kecik skali sbb dia tkmau :p Puas dipujuknya . Adoi



Sampai sana diroger oleh cousin2 ku yg berada disana . Hello ckp tganu msti ramai kenalan plus sepupu sepapat en ? Haha :p Skali cousin saya yg sorng ni dtg , dgn rmbut curl nya . Phew terkejut mak nok ! Ingtkn awek mana . Haha . Nak tgk dia ? Haa ni dia !


Haha ni masa dia dtg dr belakang . Sumpah terkejut makkk . Haha . Tgk rmbut dia . Yg pnting smngat ok ? Btw sorry kalau gmbr tk cntik , saya tk berani nk bwk nikon sbb takut apa apa jd en ? Scroll down !




Yg kiri cousin , Abang naim , in the middle my mum . Mami saya rock kan kan ? Lek je . Haha yg sblah knan skali Adam . Gi mana mana msti org puji dia handsome . Pui . But tgk kakak la en ? Atototo ! Hahaha


Eh eh abg ni skong team mana ni ? Hahaha . Pakai bju petak petak bang . Dr mana mau ke mana ya pak ? :p

Tepat jam 4 ptg kteorng masuk stadium . Mami aku berlari jgk ok untk ke Grand Stand . Rock tk rock tk ? Akhrnya niat untk duduk di grand stand tercapai ok ? :) Hehe . Duduk pukul 4 . Byangkn duduk pukul 4 tp match 8.45 . Bole byangkn tk mcm mana kteorng ? Haha . Mcm org gila duduk situ . Haha tp best sbb pukul 5 tu dh penuh dgn penyokong tganu . Mcm2 benda kteorng buat . Ombak tk ombak . Dr kerusi kteorng smpai ke hujung kerusi sana . Haha . Mmg best . Thts wht we clld experienced kn . Excited apa semua . Hehe . Then smntara nk tnggu tu smpatla snap beberapa gmbr around stadium . Take a look guys !

















Antara sedikit gelagat kami dan penyokong yang lain . Mcm2 rupa en . Byk la sketsa menarik yg berlaku dkt sini tp tulah tk bwk nikon , kalau tk smpai 300m aku boleh zoom . Hahaha








Masa ni match bru start . Pun dh ada kepulan asap . Benda tu normal . Tkboleh nk bendung dh . Tp yg tk plg tk suka bila ada fans n9 buat kerja gila dengan baling mercun ke arah penyokong tganu masa tgh match . Masalahnya kau nak baling mercun baling la dkt tepi padang . Jgn smpai hala kn dkt tmpt fans lah . Salah time kalau kau baling then kena bdk2 mcm mana ? Ni nasib baik kau tuju dkt bahagian org org dewasa . They all sempatlah lari en ? Kalau bdk2 ? Menjawab kau . Kalau tk mnjwb dgn org org kau menjawab dengan Allah okay ?







Murtad tganu ? Haha itu yg menarik . Sblm hntr abg balik hostel kteorng pergi mkn jap dkt area Ampang . Dgn slumber buat muka ketat trun dgn semua org tgk . Haha peduli tk haku . Sbnanye mcmni , mak saya org n9 . Abg saya stay dgn nenek saya dkt n9 . Dia study dkt kl . So kteorng dr sini ke sana sbb sokong tganu . Abg saya lahir kt tganu then duduk dkt n9 so dia dtg dgn kwn2 dia skong n9 . Haha ambk dia then kutuk dia dlm kereta apa semua . Padahal n9 yg menang . Tk sdar diri haha mak aku lg la . Tganu gol dia pun jerit gol , n9 gol dia pun jerit lg gol ! Haha . Tensi jeh -.- Bt overall , its was a very great game actually ! :))

So sebagai peminat fanatik bola sepak malaysia , ofcourse masing masing ada pendpt , kritikan serta pujian dia . Same goes to me . Kita bg yg tk best dlu k ?

Kritikan :

N9 - 
Agak kurang menyenangkn dgn fans n9 dengan cara membaling mercun ke arah tmpt duduk pasukan terengganu . Sbb membahayakn . Kalau terkena bdk bdk kecik mcm mana ? Tu nasib baik benda tu tuju ke arah org org dewasa . They all sempat lari . Untuk pemain , tkde . Sbb semuanya ok :)

Terengganu -
Agak menyedihkn jgk bila gol dr terengganu sendiri then ada org baling air dr atas . Terkena adk gua yg plg kecik . Lu apahal ? Ke lu org n9 dtg duduk dkt tganu . Tganu gol yg lu baling air apahal ? Lu ptt bangga la do ! Untk pemain , seriously permainan korang sgt hambar . Tk best dan tk menarik :) Malas sgtsgt . Berbeza dgn game masa separuh akhir . Korng over confident ke ? Jgn . Nxt year make sure kita pergi semua final ok ? Dan menang ! Joseph ! Awak kecewakan saya :(

Pujian :

n9 - Pemain rajin sgt sgt ! Bola baru dkt defender semua dh pakat naik . Sngt sngt rajin ! Thumbs up . Sbb kerajinan korang buat korang menang :)

Terengganu - Pujian sbb tau apa yg korang ptt buat . Manaf you did a good job . Same goes to Marzuki . Wa caya sama lu bang !

Pendapat :

N9 - Fans n9 kalau jumpa fans tganu tlg la jgn buat hal . U guys have to knw yg u guys punya adat mmg kuat bt u guys have to knw this more yg org tganu / even kelantan ke semngat kenegerian sgtlah kuat . Lg lg bila korang bakar bendera . Jgn buat gitu . Sekali korang buat hal , org tganu boleh 1000 kali buat hal . Polis pun fans ganu serbu apatah lg korang ?

Terengganu - Nxt time bila dh boleh menang dgn one of team yg kuat tyahla rasa selesa k ? Bola tu bulat . So nxt time do the best  k ?

Apa apa pun PETEH GANU PETEH !! :)))






2 comments:

ruby sarip said...

nice dear.. ;)

B33HA LoV4to said...

hahah...ur mom kelakar..dua2 pun dia sokong..dua2 gol dia pun jerit..haha