LOVE THEM =)

Friday, 8 June 2012

Temerloh-Cameron with loves

Assalamualaikum !

Its been awhile huh ?
Lately , amely kerap ulang alik pergi rumah aunty since my parents busy with their works
So the best way for us utk terus mndpt makanan adalah dgn tido dkt rumah aunty
Hikhik =p Sangat mengambil peluang isnt it ?

Okay , last week i went to Cameron with ze family
Me , abah , mami , kaklong , adam , alyaa . Minus the boys , Halqimi & Adli 
Both them busy with thier works and study . Cant do anything on that

But before ke Cameron , kteorng stop sekejap dkt Temerloh
Had a warm visit dkt rumah kawan abah . Masha Allah , rumah dia sungguh cantik :)
Langsung takda rasa nak balik =p He's the one who was helping us utk ke Cameron
Abah tk biasa guna jalan temerloh sbb biasa naik ke Gua Musang , Kelantan
Thanks kawan abah . Err uncle apa eh nama ? :/

So dkt temerloh lepas pergi rumah uncle tu , abah stop dkt satu tmpt ni
I cant remember nama tmpt tu apa . Sigh , lame me . 


So breathtaking isnt it ? Tenang sangat duduk dekat sini
But the weather was kinda hot and i was so hot =p

Then dari temerloh , terus shoot ke Cameron :)
K , Cameron was so crowded with the strangers . Ofcourse lah , musim cuti kan ?


Cameron ni dah macam rumah kedua kami . Lol
Every year mesti akan datang sini . WAJIB .
Abah dengan mami suka rest dekat sini . Taktahu kenapa
Maybe sebab cuaca dia yg kinda cool and cold ? 

So , bermalam di Hotel Brincang for the 2nd time
Biasa akan tido di apartment Hill View ke apa . Bt this time sbb abang abang tak ikut
So just sewa hotel ni but connecting room . Abah mami 1 bilik
Kami adik beradik 1 bilik but end up mami abah kaklong adam and alyaa 1 bilik
Amely tido bilik mami abah sorng sorng haha why ?
Sebab malam kteorng balik dr pasar malam , alyaa kena ludah hantu -.-


See , how excited alyaa was . Oh no , she always got the excited-ness with her . Haha
She slept alot in the car . Dia sangat selesa tido belakang sorng sorng -.- Sebab tido banyak
End up , malam susah nak tido sebab siang tido banyak and mula la kacau orang sana sini


I missed cameron already !
Sumpah rindu . Rindu the weather , the food , strawberry is the most XD 


SubhanAllah :') Suka sangat . Berapa kali try snap gmbr ni . 
Finally ! Yeayyy ! :D


This roof was remind me to Robin Hood =p
I mean cerita kartun Robin Hood yang atap dorng macam ni
Panjat atap sana sini . Awwhhh cantik ! ;)


Ni baru sikit . Ada lg banyak
Cameron was so crowded . Jalan pun berlanggar langgar 
Nak cuci mata pun takut sebab ramai sgt orang . Tunduk je mampu


Wardrobe besar gedebak
Tuan hotel ni macam taknak kasi kami balik je ?
Besar sangat lemari ni . Kalau tido 3 orang muat woo dalam ni . Serious !


Alyaa berangan ada putera raja datang dan sarungkan cincin tikam 50sen dekat dia . Ahaks !


Blackberry bukan hak milik saya . 
Oh . This . Is . Art 


Sampai je hotel , si kaklong terus bukak laptop sambung buat assignment
Beginilah nasib student PJJ . Kerja banyak , assignment pun banyak
Oh btw , kaklong saya adalah pelajar jurusan mascom (degree) di uitm shah alam
Ada sesiapa dkt sini bdk mascom ? Lol


Bed . Lol
I just love the colours combination !
Pink , turqoise , red , white . Auch ! 


Alyaa berangan di depan cermin ?
Oh itu adalah sesuatu yang normal bagi kami . Hahaha


Lil brother , Adam . Demam !
Orang syiok berjalan , dia longlai sebab demam . Tak hyperactive macam biasa 


Paling heaven !
Makang makang makang !
Tengah sejuk dapat pulak makanan yang hotz hotz . Ohmai !


Ayahnda bangga dengan baju Harimau Malaya nya !
Elelelelela ohh wohoo ohh wohooo , selamanya harima malaya . Harima malaya *dancing*


Sempat teman ayahnda di Golf club , cameron highland
Fuyooo besar punya @@

Oh post ini masing panjang
Adakah anda masih bersama saya ?
Kalau ya terima kasih , kalau tak kasih ditolak 


Nak menangis tgk pakcik ni tnggu orang datang beli sayur dkt dia
Ya Allah , limpahkanlah rezeki Engkau kepada pakcik ni :')


Yessss , hantu strawberriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :)
Sedap sangat strawberi ni ! Ya Allah !


Wanda ber-gambaq . Uishhhh nak tunjuk hidung kepek dia lah tu ? =p YOLO !


Lol finally keluar muka sendiri -.-
Punya gelabah kemas baju sampai tudung tudung tertinggal bersama cardigan dirumah
Sudahnya dok rotate tudung sama . Baguih kan ? 


Bahahaha ! Tudia pipi labuh bak ang ! Hahaha =p


The Lakehouse !
Cantik menarik dabom tak berapa nak dabom sangat !
Tapi suka style and colour
Cameron rumah sepesen semua
Nanti nak buat rumah cenggini lah ! Hahhahaah ! YOLO !




Lol . Kbai =p




10 comments:

Zul De Alexis said...

awt x habaq mai temerloh...byk lg tempat menarik...^^

وان امالينه فاذياه said...

hehehe p sana kejap ja

bai baizura said...

wa manyak syiokk. nice pic :)

وان امالينه فاذياه said...

hehehe thnkssss

syamsid dhuha said...

Wow i love this kinda journey. It tell the story with some exciting moment add some photographic creativity stuff hehe
..ahaaa looks like u know how to dressup this hijab thing . Amely please teach me. Pleassseee . Haha . Just kidding

Ch still have a nice site . Everything that allah swt create in this world . Was Beautiful . Masyaallah

Thumbs up for ur nice post miss amely ;-)

وان امالينه فاذياه said...

hahahaha thanksssss syamsid . lol im such a fashionable girl isnt it ? trolololo YOLO ! hahah =p

jazakallah syamsid ^_^

miss chillax said...

wahh syoknya holiday :D

وان امالينه فاذياه said...

tau tkpe hehe

Nora_Aniza said...

nice pic.. )

وان امالينه فاذياه said...

thanks :)