LOVE THEM =)

Wednesday, 16 May 2012

Talkactive Wednesday

Assalamualaikum

Today it supposed to be Wordless Wednesday but since ada byk benda nk ditepek di dalam blog so amely tukar kepada talkactive wednesday . Amboi suka hati dia je tau tukar *tutup mulut rapat rapat kelip mata lelaju*

Before tht , how are you guys ? Oish dah lama tk ber-usrah dengan geng-geng blogger 
Pemalas sungguh diri ini untuk ber-update blog
To be frank , everyday amely berblogwalking , ada idea utk update blog semua
Tapi bila dah bukak blog dia terus mcm , hm esok la update , esok tu bukak ckp pulak dlm hati , hmmm mnggu depan la update , mnggu depan bukak blog ckp dlm hati , hmmm tahun depan la tutup blog
Eh ? Tutup blog terus ? Hahaha

Btw , btw , btw , siapa suka pakai abaya ? Ya Allah , amely tktaulah ni hobi baru ke cita-cita-cinta baru ke apa ke but i'm madly in love with abaya ! Oh orang kata perempuan kalau pakai abaya boleh menjadikan perempuan itu dgn confidentnya utk bergerak !
Yess , definitely ! Abaya tak ketat , very the longgar
Mana kita nk bergerak sangatlah confident sbb kita tk perlu fikir mcm mcm benda seperti :

- " Eh baju aku terangkat tak? "
- "Eh seluar aku ketat tak ? "
- " Eh aku nak turunkan sikit baju aku . Singkat "

Eh eh eh segala eh yg ada . So bila pakai abaya / jubah , confident tu lg tinggi
Kalau yg over-confident tu , Wallahualam =p


Ohh look . Just look at the abaya ! Lols
Sangat confident and yes yes i'm in love with abaya
Boleh tukar tak cara pemakaian lepas ni ? Banyak pakai abaya
Eh tp skrg amely tgk dkt market , jubah pun skrg byk yg ketat . Betul betul ikut shape
Pak Mat pandang pun buleh terangkat rambut . Awat pi kecikkn jubah tu ?
Kn cantik kalau dibesarkn , dilonggarkan :) Ditambah pulak dgn latest design , lagi la lawa kn

Just one , 'Jangan jadi mangsa fesyen' :)

Berfesyen tak salah tapi dengan cara yang betul
Wear it right ladies ! :))
Kalau tucked in baju pun but still can see your butt , is tht kita panggil tutup aurat ? Definitely no
So if kita tucked in pun , what if we cover yg belakang with a long layer cardigan ke kn ? :)
Or nk lg senang , just tuck out :) Lagi selesa :)) Kan kan kan ? 

Btw guys , *oh betapa banyak by the way ni amely*
Korang pernah teringin tak nak duduk atas clouds ?! Haha imaginasi tinggi bermula ! Yeahaaaaa
Clouds tu super cantik . Woah woah
I got a friend , pilot , skrg still dkt Malaysian Flying Academy , Batu Berendam , Melaka
Setelah beberapa hari mintak dia snap kan gmbr clouds and finally i got it today
Finally -.- Dia hari hari naik sana , boleh dikatakn almost tp pemalas nak snap
Macam nak lempang lelaju je dia ni . Tp hari ni dah dpt ! Yada yada :D


SubhanAllah . See see . Kebesaran Illahi :) Cantiknya :)
Allah tak kedekut . Dia bagi hamba-hambaNya untuk mengagumi kebesaranNya tdk hanya di darat malah di lautan sahaja tp mereka-mereka yg pernah naik flight , sgtlah boleh untuk mengagumi kebesaranNya di langit pulak :) SubhanAllah .. 

They look like candyyyyyy :P Geram pulak . Seriously rasa mcm nk duduk atas clouds tu then lompat lompat like a kangaroooooo . Haha . Takpun sampai sampai terus makan ! :P 
Ggggrrrr . Best best !

Ohh , kalau dah letak gmbr ni , nak jgk introduce abang terbang yg tlg ambk gmbr ni kn ?
As a credit for him lah =p


So this is him , Zariq Zubir Zulhaez from Kota Kinabalu bah :P
I called him Zariq the stickman since dia panggil i mcm king cup sardines -.-
Yes king cup sardines which full with calories ! Urghhh he's so mean . Yes he is 
Princess cup is way better lah zariq o.0 haha

Part paling kejam is - dia suka kata amely annoying , noob and and poyo . Sigh
I'm the only one yg dia pnggl mcmtu . Konon the chosen one lah zariq ? Sumpah kejam dia ni
Tp sebab dia dah kasi gmbr tu , so okay , haruslah sabar ! 
One day , zariq akn bawak amely naik ke awan . Hahaha . Eh kalau kahwin atas awan pun best kn ?
Eh ? Zariq as the pilot ? Eh ? Trololo =p
Sorry Zariq the stickman ! =p

Btw again , HA HA HA
I just received an email . Di mana email ini agak membuntangkan mata ini sebentar . 


Haha , Malaysian Flying Academy
Ive never thought that one day im going to be a pilot like that mr.stickman
Because i wanna be a lawyer . Everyone knows that isnt it ?
So i dont thnk that i should keep my eyes on this one sbb ive planned everything for my future
Saya hanya mampu merancang , Allah menentukan
Dalam masa amely merancang , Allah juga telah merancang segalanya untuk amely
Dan sebaik-baik perancangan adalah rancangan Allah SWT :)

I just have to make alot of du'as , perform salah , keep bersemangat and never putus asa to be a lawyer . That's my passion . InshAllah , ada rezeki 1 hari nanti saya adalah salah seorang lawyer yg akn seek and give the justice for the one , who should accept it . InshAllah :)


Pipi dah naik dari 70kg ke 80kg
No wonder zariq called me , king cup sardines bagai :3
Haih haih haih , need to do something . Not need but have to do something .
Uwaaaaa my pipi is full with fats and calories :s
Kbai







12 comments:

afzalsukasuki said...

80kg?dh mcm berat abg je tu kahkahkah.wah zariq :) hy there :)

وان امالينه فاذياه said...

@afzalsukasukiHahah beratnya abg :P Ohh amboiii zariq yg di hyee nya =p

LaLa mhdnor said...

cantik abaya, tuan yg pakai tu comey =D

KorN said...

ooo... abaya nama yg longgar2 tu.. kalo ketat2 tu nama nya kebaya kan amely..?

besh laa, boleh jejalan naik awan, zariq sila bwk korn naik awan dulu sebelum bwk amely.. kah kah kah... tp x yah bwk afzal, nnti flight x naik.. kah kah...

وان امالينه فاذياه said...

@LaLa mhdnorHehe thnkyou lala :)

وان امالينه فاذياه said...

@KorNabaya tu jubah lah hehehe . amboi . tkle2 . zariq kena bawak amely dlu la korn =p hahaha kesian abg afzal haahah

bai baizura said...

yeah. byk carik jubah sume ketat2-,-

وان امالينه فاذياه said...

@bai baizuramasalah kn hmm hmm

Maghfiratul Helma said...

Your brother or your future husband? :D hihi *kidding*

وان امالينه فاذياه said...

@Maghfiratul Helmaspeechless :/

Syazwan Che Deraman said...

abaya?.

nak rekemen kat the love la.

hahah.

awan ni bahaya naaa.
we selalu avoid cloud, bila masuk dalam cloud, haaahh!!..dah macam kanggaru plak kapal.

scary!

وان امالينه فاذياه said...

@Syazwan Che Deramanamboi =p org ada love hehehe

oh yeke ?
kita suka kott :D
mcm candy heheheh