LOVE THEM =)

Friday, 11 May 2012

Lelaki , Perempuan - Dgn siapa kita boleh bersalam & dgn siapa kita tdk dibenarkan bersalam ?

Assalamualaikum

Uwah uwah , tajuk entri panjang sangat ni :o First time tajuk entri sepanjang lori trailer tayar 14 ! Rawr
Okay okay bertendang semua , itu hanya tajuk entri . Eh ? *mcm uolls kisah* =P

Okay okayyy , seperti yg dipaparkan di tajuk entri saya yg panjang lagi comel itu 
hari ini amely berniat utk share dgn korang tentang salam
Haaa salam . Eh tapi bukan yang 'assalamualaikum' tu .
Tapi salam tangan , cium tangan semua .

Kebiasaanya , orang ni dia akan salam cium tangan org tu sbb dia lg tua dr kita ke or maybe sbb kita respect dia , betul tak betul tak betul tak ? 
Bila mcm contoh si A umur 17 , si B umur 39 . Dia kawan ayah kita ke mak kita ke , sebab kita rasa dia lg tua dr kita and dia mcm kwn mak ayah kita so kita pun pergi dgn senyum kambing bummm bersalam .. Adeh
So skrg jom kita tukar sikit , kita tgk mana satu yg halal mana satu haram 

Ni utk kaum Adam :



Ni untuk kaum Hawa :


Utk lelaki ada untuk wajib bergaul bersalam dan juga sebaliknya
Utk wanita ada yang wajib berhijab dan haram salam dan juga sebaliknya

So jgn sbb umur / pengaruh yg lain boleh menyebabkn kita terlupa utk jaga halal haram nya :)




2 comments:

Mummy Adriana said...

Ok noted! :)mostly mummy memang tak bersalam ngan lelaki, ;)

وان امالينه فاذياه said...

hehehe amely pun !